Friday, August 12, 2005

Knowing Your Friends

Knowing Your Friends! [dikutip dari Mas Sartono, seorang psikolog]

Untuk teman-teman blogger, Jika berkenan, tolong di jawab pertanyaan ini!

1. Film terakhir yang kamu tonton di bioskop [pawagam]?
2. Buku apa yang sedang kamu baca sekarang?
3. Permainan karton favorit (contohnya: catur, ular tangga, monopoly, dsb)?
4. Majalah favorit?
5. Wangi - wangian [perfume] favorit?
6. Makanan yang menyenangkan?
7. Bunyi-bunyian favorit?[alat musik?]
8. Perasaan paling engga enak di dunia? [Mungkin, menunggu teman?]
9. Apa yang kamu pikirkan ketika kamu bangun tidur di pagi hari?
10. Tempat Fast Food favorit?
12. Terakhir jalan-jalan ke mana?
13. Kalo dapet satu juta dollar Amerika?
15. Bobo [tidur] ama stuffed animal (boneka) engga?
16. Badai, serem apa keren [cool]?
18. Minuman favorit?
19. Selesaikan kalimat ini, "Andaikan aku punya waktu, ....
20. Apakah kamu suka makan tangkai brocolli?
21. Kalau kamu bisa mewarnai rambutmu dengan warna apa aja, apa yang akan kamu pilih?
22. Kamu sudah pernah tinggal di berapa kota/negara?
23. Tempat favorit untuk relax?
24. Tontonan olah raga [sukan] favorit?
25. Satu hal baik dari orang yang mengirimkan knowing your friends ini kepadamu?
26. Apa yang ada di bawah ranjangmu?
28. Perasaan paling membahagiakan?
29. Word of wisdom?saya: Senyumlah, maka dunia indah
30. Cita-cita?

3 comments:

Che Mat said...

1. Film terakhir yang kamu tonton di bioskop [pawagam]?
Sembilu 2005
2. Buku apa yang sedang kamu baca sekarang?
Morphology Word Structure in Generative Grammar
3. Permainan karton favorit (contohnya: catur, ular tangga, monopoly, dsb)?
Vedeo Game (PS2)
4. Majalah favorit?
Banyak-Minda, Hiburan, Apa saja majalah yang ada depan mata.
5. Wangi - wangian [perfume] favorit?
Tiada wangian khusus, semua pakai, janji wangian yang lembut.
6. Makanan yang menyenangkan?
makanan yang tak berkari.
7. Bunyi-bunyian favorit?[alat musik?]
saxophon
8. Perasaan paling engga enak di dunia? [Mungkin, menunggu teman?]
Ya, menunggu "sesorang"
9. Apa yang kamu pikirkan ketika kamu bangun tidur di pagi hari?
Bergantung pada keadaan.Kadang-kadang fikir pasal teman, adik, keluarga dan orang tersayang.
10. Tempat Fast Food favorit?
Nandoos
12. Terakhir jalan-jalan ke mana?
Tapak konvo
13. Kalo dapet satu juta dollar Amerika?
Buat pelaburan, pusing balik duit tu, supaya bertambah.kalau tak, duit tu akan habis begitu saja.
15. Bobo [tidur] ama stuffed animal (boneka) engga?
-
16. Badai, serem apa keren [cool]?
-
18. Minuman favorit?
Selalunya minum kopi o ais.
19. Selesaikan kalimat ini, "Andaikan aku punya waktu, ....aku akan kembali ke zaman silam dan baiki semua kesilapan yang aku lakukan.
20. Apakah kamu suka makan tangkai brocolli?
-
21. Kalau kamu bisa mewarnai rambutmu dengan warna apa aja, apa yang akan kamu pilih?
pink
22. Kamu sudah pernah tinggal di berapa kota/negara?
dua
23. Tempat favorit untuk relax?
atas puncak bukit kat Balik Pulau
24. Tontonan olah raga [sukan] favorit?
Bowl
25. Satu hal baik dari orang yang mengirimkan knowing your friends ini kepadamu?
-
26. Apa yang ada di bawah ranjangmu?
kotak yang ada barang-barang
28. Perasaan paling membahagiakan?
bila dihargai
29. Word of wisdom?saya: Senyumlah, maka dunia indah
30. Cita-cita?
Pensyarah

ann said...

Banyak sangat soalannya. Sori la, malas nak jawab, tak larat. Lagipun banyak soalan yang tidak berkenaan dengan saya. Sebenarnya banyak soalan yang sukar untuk dijawab sebab tak ada satu2 benda yang menjadi favourite saya.

ann said...

Jawab juga la apa yang boleh dijawab.
1. Pirates of Carribean
2. Saman (terpaksa baca sebab harus dibaca)
5. Sama dengan Cik Mat, yang soft harumnya.

6. Semuanya boleh masuk perut, tapi tak suka yang terlalu berminyak @ berlemak, geli la.
7. Suka muzik lembut
8. Ditipu

9. Entahlah, biasanya bangun dari tidur tak terus berfikir.
12. Komtar (dengan adik)
19. Selalu ada waktu, so tak tahu nak jawab.
21. maroon
22. 5 hari di Sumatera Barat, apa itu juga dikira tinggal di luar negara?
23. Pulau & pantai
25. Dia ni serba-serbi tahu, agaknya sangat rajin membaca
29. God is love
30. Berjaya